Bussumse scholen scoren het best

BUSSUM - De Bussumse groepachters hebben het afgelopen jaar het hoogst gescoord met de Cito-toets. De scholen scoren het best van heel Nederland. Dat heeft RTL Nieuws onderzocht en deze week bekend gemaakt. 

De Bussumse scholen scoren al met al een 7,93. Er deden 384 deelnemers mee aan de bekende toets. 

Van de Bussumse scholen scoort de Gooilandschool wederom het best. De school was een jaar geleden nog de beste van het land en scoort nu een 8,9. Achter de school scoren ook de Juliana Daltonschool en De Hoeksteen met een 8,5 erg goed. Alle Bussumse scholen kunnen rekenen op een goede score: de St. Vitusschool (8,2), KMS (8,0), Emmaschool (7,7), Vondelschool (7,4), Juliana Brandsmaschool (7,4) en Vrije School Michaël (7,4) scoren goed. De Zonnewijzer (6,4) scoort wat lager. 

Tevreden
Dat de Bussumse scholen het zo goed doen, stemt wethouder Van den Berg meer dan tevreden. "Dit is de verdienste van de leerlingen, hun ouders en niet te vergeten de scholen en leerkrachten. Samen halen zij het beste uit de kinderen. Hoe mooi zo'n hoogste score ook mag zijn, het gaat uiteindelijk om het kind", laat ze weten. 

Meer berichten