Afbeelding

Huizerweg 54 wordt verkocht

Algemeen

BUSSUM – Het college heeft besloten dat het pand aan de Huizeweg 54 in de verkoop gaat. Als reden wordt gegeven dat de stichting van huurders niet met een realistisch plan kwam voor de herontwikkeling, waardoor de onderhandeling zijn beëindigd.

Adriaan Branderhorst laat namens de huurders weten het erg spijtig te vinden dat dit besluit is genomen. "We hebben nog recent gesprekken gevoerd met de wethouder. Al met al hebben we slechts vier maanden de tijd gehad om de plannen te realiseren en dat was te kort. We hopen nu op goede alternatieven voor alle huurders."

Burgemeester en wethouders zijn sinds medio 2012 met de huurders in gesprek, nadat hoofdhuurder Versa Welzijn de huur van het gebouw opzegde. Destijds werden de huurders al gevraagd te verhuizen, maar ze kregen later uitstel om te komen tot een plan. De huurders wilden op de eerste verdieping woonruimtes realiseren, maar nu blijkt dat er geen partij gevonden kan worden die dit wil financieren.

Nu de herontwikkeling mislukt is, heeft het college besloten het pand in de vrije verkoop te zetten, leeg en ontruimd. De huidige huurders krijgen hulp bij het vinden van alternatieve ruimtes. 

Uit de krant