Hjalmar Voskuil (12) Nederlands kampioen hockeytechniek

BUSSUM - Gooische jeugdspeler Hjalmar Voskuil (12) is Nederlands kampioen hockeytechniek in de categorie 12-13 jaar geworden. Een knappe prestatie omdat hij vorig jaar de titel ook al won.

Hjalmar (met beker op de middenlijn) werd met de andere winaars gehuldigd in de rust van de Heren-finale van het WK hockey in Den Haag. Voor het oog van 15.000 fans werden de bekers in het Kyocera-stadion uitgereikt door de kersverse wereldkampioenen Naomi van As (Oranje en Laren D1) en Eva de Goede (Oranje en Amsterdam D1). Naast een beker kregen de winnaars een door het Nederlands elftal gesigneerd hockeyshirt.

Hjalmar hockeyt bij Gooische in de JC1 en zit in de districtselectie van Midden Nederland.

Zijn doel is om over een paar jaar net als zijn voorbeeld Robbert Kemperman voor Nederland uit te mogen komen. Hopelijk dan wel met de titel aan het eind van het toernooi.