Afbeelding

Kapelstraat wordt terrasstraatje

Algemeen

BUSSUM - Het is een lang gekoesterde wens: een straat vol leuke terrasjes. Vaak zorgt gebrek aan een goede plek voor het voornaamste probleem. Maar dat terrasjes het op zomerse dagen goed doen, merk je goed als de Kapelstraat op de laatste dag van Bussum Cultureel wordt omgetoverd tot 'de langste eettafel'. Genoeg reden om daar een proefproject te beginnen met een autovrije terrasstraat.

Vanaf vrijdag wordt de Kapelstraat tot en met september twee dagen per week afgesloten voor auto's, om de straat vervolgens helemaal te vullen met tafeltjes en stoeltjes van de horeca-ondernemers in de straat. Lutske Stuiver, een van de deelnemende horeca-ondernemers van de Kapelstraat. "Als ondernemers hebben we allemaal hetzelfde plan: terassen op straat zou Bussum enorm opfleuren en de Kapelstraat nog meer versterken."

Dat de Kapelstraat nu wel vol kan staan met terrasjes komt omdat dorpsmanager Ellen van Vossen de ondernemers heeft geholpen om alle zaken te regelen. De burgemeester opent vrijdagmiddag om 16.00 uur de autovrije straat op feestelijke wijze. Vooral zaterdag kunnen bezoekers lang terecht: van twaalf tot half elf. Een dag eerder opent de straat van vier uur tot half elf. Naast de horeca doen ook de andere ondernemers met van alles mee.

Uit de krant