Afbeelding

Nieuwe wethouder De Ridder start deze week

Algemeen

BUSSUM - Vanaf deze week gaat ze echt aan de slag als wethouder van Bussum: Lia de Ridder (D66). Voor slechts anderhalf jaar, maar wel met een stapel werk om de komende maanden op te pakken. Van de plannen voor het dorpshart en het MOB-complex tot het praten met burgers. En dan tussendoor ook nog Bussum echt leren kennen. "Het wordt een forse klus om mee aan de slag te gaan, maar het wordt al met al een leuk avontuur", zegt de wethouder.

Als eerste zal Lia de Ridder het dorp moeten leren kennen. "Ik weet van het bestaan van Bussum, kom er heel af en toe voor het Gewest, maar weet nog niet echt wat er speelt. Dat zal de komende weken moeten komen. Maar aan de andere kant: dat vormt geen groot obstakel. Het trekt me om zo aan de slag te gaan en met een helder beeld bepaalde zaken op te pakken. Bovenal is het wel een voordeel als je al langer met deze wethouders hebt samengewerkt en ze ook al kent. Dat helpt enorm."

Werk
De Ridder gaat zich onder andere bezig houden met de plannen voor het dorpshart, andere bouwprojecten en natuur en sport. "Bussum staat voor een enorme opdracht om heel snel heel veel te doen. Dat wordt een forse klus. Maar we hebben het volste vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen en dat alles er straks goed voorstaat. Dat vertrouwen komt omdat we nu al hard werken, maar ook omdat we met z'n allen één doel voor ogen hebben: alles zo goed als het kan regelen. We hebben een hele reeks leuke klussen om nu op te gaan pakken."

Lees het hele verhaal in de krant.

Uit de krant