Afbeelding

8 op de 10 geslaagd voor eindexamen

Algemeen

BUSSUM - De Naardense en Bussumse middelbare scholen hebben ook dit jaar goede examenresultaten behaald. Op het Goois Lyceum slaagde 85 procent van de vwo'ers voor het eindexamen, op de havo was het slagingspercentage 89 procent. Vorig jaar slaagde op het Goois nog 96.5 procent van de vwo'ers in één keer. Rector Henk Lenselink: "Dit jaar deed de kleinste lichting brugklassers ooit examen. Aan deze groep moesten we harder trekken dan voorgaande jaren. Maar de uitslag valt ons niet tegen. De havo heeft het hartstikke netjes gedaan."

Op het Willem de Zwijger College slaagde in het eerste tijdvak van de eindexamens zowel op het vwo als op de havo 85 procent van de eindexamenkandidaten. Het St. Vituscollege scoorde op het vwo 82 procent, op de havo 87 procent en op de mavo in Naarden 80 procent. Rector Jan Heinen: "Leuk om te melden dat zeven leerlingen van het vwo cum laude (met een 8+) geslaagd zijn. En op de mavo heeft meer dan de helft een extra vak gedaan." Op De Fontein (vmbo-TL) slaagde 93,6 procent in één keer. Het Wellantcollege haalde dit jaar in het eerste tijdvak 94 procent voor de basisberoepsgerichte leerweg, 88 procent voor de kaderberoepsgerichte leerweg en 83 procent voor de gemengde leerweg.

Herkansingen
Alle scholen verwachten dat de slagingspercentages nog stijgen; een groot gedeelte van de gezakten gaat deze week nog op voor de herkansingen.Landelijk gezien slaagde vorig jaar 88 procent van de havisten en 91,9 procent van de vwo'ers. Onder vmbo-scholieren was het slagingspercentage 92,9 procent.

Kijk voor wie er allemaal is geslaagd in de krant.

Uit de krant