Afbeelding

Mooi resultaat schakers Emmaschool

Algemeen

BUSSUM - De leerlingen van de Emmaschool hebben de 18e plaats weten te behalen bij het landskampioenschap schaken voor basisscholen. Aan het toernooi deden 2337 basisscholen mee, waarvan 38 op het landskampioenschap.

De finale werd op zaterdag 14 juni in Arnhem gespeeld. De schakers van de Bussumse Emmaschool begonnen sterk: De Beijenkorf uit Assendelft werd met 3,5-0,5 verslagen en van Passe Partout uit Rotterdam werd met 3-1 gewonnen. De Bussumers prijkten op plek zes en met nog twee ronden te gaan, moest de Rotterdamse nummer één bestreden worden. Het werd een kansloze 3,5-0,5-nederlaag. In de slotronde was Kastanjepoort uit Erichem met 2,5-1,5 te sterk.

Pinksterblom uit Amstelveen werd landskampioen, De Spits uit Utrecht tweede en het Rotterdamse De Stelberg derde. De Emmaschool eindigde op de achttiende plaats. De Bussumse punten werden binnengehaald door Max Krijnen (6), Ewoud Storm van 's Gravesande (5), Wisse van Dam van Isselt (4), Jesse Kruijer (3) en Rogier Bierens de Haan (0,5).

Uit de krant