Afbeelding

Plannen met Huizerweg 54 gaan goede kant op

Algemeen

BUSSUM - De kans wordt steeds groter dat het pand Huizerweg 54 toch behouden kan worden voor de huurders van het pand. De huurders, waaronder de HKB en enkele andere verenigingen, hebben al langer een plan om het pand te verbouwen en een gedeelte van het pand te verhuren als jongerenappartementen. Daarmee kunnen de kosten gedekt worden om het pand aan te houden.

De huurders hebben het plan en het eerste ontwerp voorgelegd aan meerdere woningbouwcorporaties en andere ontwikkelaars. Over het algemeen werd er goed gereageerd op de plannen van de huurders. De huurders laten weten dat het gesprek met Dudok Wonen het beste gevoel gaf. De huurders hebben met Dudok Wonen afgesproken dat ze nu verder onderzoek gaan doen en vervolgens gaan rekenen. Al met al moet dat over ongeveer een half jaar worden afgerond en dan moet ook zeker worden of Dudok Wonen met het plan aan de slag gaat. Pas dan wordt zeker of het plan ook echt kans van slagen heeft. 

De huurders hebben twee plannen voor het gebouw. Met het ene plan wordt er wat geschoven door het pand en komt er op de eerste etage van het pand plek voor zo'n 10 startersappartementen. Voor het andere plan zou het dak moeten worden opgehoogd. Dat zou ervoor zorgen dat er nog eens acht extra appartementen gemaakt kunnen worden.

Uit de krant