Afbeelding

Bert Verhoeff genomineerd voor Dutch Doc Award

Algemeen

BUSSUM - In hartje Bussum woont Bert Verhoeff die zijn hele leven al fotograaf is. Niet zomaar iemand die op een knop drukt, nee, hij heeft prestigieuze prijzen op zijn naam staan, zoals Fotojournalist van het Jaar en winnaar van de Zilveren Camera. Hij hoopt binnenkort ook de Dutch Doc Award binnen te slepen.

De 65-jarige Bussumer werkte jarenlang voor landelijke kranten zoals Het Parool en Trouw en het grootste deel van zijn carrière voor de Volkskrant. De afgelopen tien jaar houdt hij zich vooral bezig met eigen fotoprojecten. Zo kennen veel mensen zijn boek 'Bij ons in het Gooi' waarin hij typisch Gooise taferelen fotografeerde. Nu is er een nieuw boek, genaamd 'NL'. Daarin gaat hij op zoek naar de Nederlandse identiteit. 

Met dit project dingt hij mee naar de Dutch Doc Award. "Het is een grote, prestigieuze prijs. Ik zit bij de laatste zes en denk dat ik een kans van 1 op 6 heb om te winnen. Het zou echt een eer zijn om de prijs binnen te halen. In de jury zitten namelijk echt hele bekende fotografen. Voor de nominatie hebben 15 experts al het fotowerk van het afgelopen jaar bekeken en daaruit een longlist met 35 projecten geselecteerd. Nu sta ik op de shortlist en maak ik kans op de prijs van 20.000 euro."

Uit de krant