Afbeelding

Leden PvdA bespreken collegedeelname

Algemeen

BUSSUM - De leden van de PvdA Bussum bespreken donderdag op de algemene ledenvergadering het coalitieprogramma en de collegedeelname. Volgens PvdA-leden Adriaan Branderhorst en Ilonka de Lange, beiden oud-wethouder, zijn er nog veel bezwaren binnen de partij om mee te doen aan het nieuwe college van Bussum. 

"Gezien de kritiek van veel leden op de gevolgde procedure moeten veel vragen nog bevredigend beantwoord worden alvorens tot een collegedeelname te besluiten." Branderhorst doelt hiermee op de totstandkoming van een coalitie op initiatief van de VVD, terwijl ook een informateur deze taak op zich had genomen. "Het was zorgvuldiger geweest om eerst het verslag van de informateur af te wachten en dan pas een ander pad te volgen."

Wethouder Gerard Boekhoff zegt dat hij ook wat vragen heeft gezien en dat het een goed gebruik binnen de partij is dat het collegeprogramma eerst aan de leden wordt voorgelegd. "De fractie moet verantwoording afleggen en wij zullen onze leden om een positief advies vragen." Fractievoorzitter Tony van Waveren laat weten blij te zijn met de behaalde resultaten in het coalitieakkoord. "Het zou mij sterk verbazen als er geen draagvlak is voor het toetreden tot het college", laat hij weten.

Uit de krant