Afbeelding

Buurt praat over toekomstplannen Patria

Algemeen

BUSSUM - Buurtbewoners van Huize Patria aan de Ceintuurbaan zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst waarin wordt gekeken naar de toekomstplannen voor de flat. De huidige bewoners gaan verhuizen en het gebouw gaat 72 startersappartementen herbergen. Buurtbewoners met vragen worden vanavond ontvangen door Jan Kwekkeboom van de Gooise Ouderenpartij en René Sweijen van Hart voor Bussum.

Eerder hield de gemeente zelf al een informatiebijeenkomst over Patria, maar volgens de twee oppositiepartijen werd 'niemand daar wijzer van'. Daarom vinden ze het de hoogste tijd om de handen ineen te slaan. "Op 4 juni zal de gemeenteraad over Patria praten in de commissie Ruimte. Daar moet iedereen zijn stem laten horen. De fracties van Hart voor Bussum en de Gooise Ouderen Partij willen de buurt daarbij helpen."

Zorgen
De zorgen die leven gaan vooral over de verkeersveiligheid en de komst van de wooneenheden met de 72 parkeerplaatsen rondom het gebouw. De appartementen, van zo'n 60 m2 groot, worden straks bewoond door mensen met lagere kansen op de woonmarkt. Het complex wordt helemaal opgeknapt.

Het pand komt straks leeg te staan omdat het woonzorgcentrum met haar bewoners vertrekt naar Almere. De gemeente vindt de bestemmingswijziging een goede ontwikkeling omdat dit past in haar (volkshuisvestings)beleid.
De informatiebijeenkomst is op woensdag 21 mei om 20.00 uur in wijkontmoetingscentrum De Palmpit aan de Koekoeklaan 3.

Uit de krant