Bussumse sport van het weekend

Hockeysters door naar volgende ronde

De Bussumse hockeysters van Gooische hebben nog steeds kans om te promoveren naar de Overgangsklasse. Afgelopen weekend haalde het team de laatste play-offronde door De Warande voor de tweede keer te verslaan. De Bussumers wonnen met 2-1. Een week eerder was het team ook al te sterk.

De Bussumers waren een week geleden ook al veel beter dan De Warande. Het duel was nu een stuk spannender. Vooral na rust moesten de Bussumse hockeysters vol aan de bak om de zege te kunnen pakken. De Warande kwam brutaal op voorsprong. Met hard werken kon Gooische toch nog terugkomen. Door de zege mogen de Bussumers nu naar de volgende ronde. Daar wacht het sterke Leonidas. Als de ploeg de tegenstander over 3 duels weet te verslaan, promoveren ook de hockeysters van de club naar de Overgangsklasse.

Kansloze nederlaag korfballers DOC

Vooral doordat de ploeg scorend geen potten kon breken, hebben de korfballers van DOC afgelopen weekend kansloos verloren van Wolderwijd. De Bussumers kwamen met 3-12 veel tekort.

DOC had voor rust al snel problemen met scoren. De Bussumers gaven de bal na een schot vaak al weer weg doordat de tegenstander veel meer lengte onder de korf had. Ook het achterhoedespel van de Bussumers kon beter, waardoor de tegenstander wel veel meer doelpunten kon maken. Dat DOC voor rust slechts twee keer scoorde, zei genoeg over het spel van de ploeg. Na de eerste helft stond het 2-7. Na rust werd het spel geen moment beter. DOC had veel problemen met het warme weer. DOC-coach Edwin van der Kolk bracht vlak voor de slotfase nog de ervaren Cindy de Boer en Barry Overman in het veld. Het Bussumse duo speelde voor de laatste keer voor de trouwe supporters van DOC en gaat komend jaar een paar teams lager spelen. Het ervaren duo opende nog de jacht naar doelpunten, maar bleek ook onscherp. Er kwam slechts één extra doelpunt op het scorebord.