Bussumse sport van het weekend

Zenuwen spelen hockeyers parten

Een hoop zenuwen hebben de hockeyers van Gooische afgelopen weekend de kop gekost tegen EMHC. De Bussumers verloren het eerste play-offduel op weg naar de Overgangsklasse met 1-0. Het was te merken dat de Bussumers het spannend vonden, maar echt slecht hockey bleef achterwege. De Bussumers waren aan de tegenstander gewaagd. EMHC had echter net wat meer geluk. Ondanks de nederlaag kan het nog alle kanten op voor de Bussumers. Als er komend weekend wel gewonnen wordt, heeft de ploeg nog kansen. Dan moet er een extra duel gespeeld worden.

Hockeysters wel op dreef

Wel een goede start voor de hockeysters van Gooische. De Bussumse ploeg won zondag het eerste play-offduel van De Warande: 2-4. De Bussumers speelden de tegenstander met een hoog tempo weg. Na een achterstand kwam de ploeg op gang en was de zege al snel zeker. Na de eerste helft stond er een 2-3 voorsprong op het scorebord. Na rust konden de Bussumers de voorsprong goed vasthouden en was de ploeg beter dan de tegenstander. Als de Bussumers komend weekend weer een zege boeken, gaat de ploeg door naar de volgende en laatste ronde van de play-offs.

Fouten nekken korfballers DOC

Een reeks fouten voor rust heeft de korfballers van DOC afgelopen weekend de kop gekost tegen ESDO. De Bussumers kwamen na rust tekort om de opgelopen achterstand nog goed te maken en verloren met 13-11. Vooral voor rust maakte DOC veel fouten. Na een start met veel gerommel kwam DOC pas halverwege de eerste helft op gang. Toen kon de ploeg ook meer aan aanvallen denken. Dat had als resultaat dat de ploeg ook begon met scoren. Het was echter voor korte duur, vlak voor rust ontbrak het DOC weer aan scherpte. De slechte eerste helft leverde DOC een donderspeech op van de coach. Dat bleek te helpen. Na rust speelde DOC een stuk beter en kwam het veel vaker tot scoren dan daarvoor. Lang leek de achterstand te groot om nog te overbruggen, maar toch kwam DOC nog terug tot een punt. ESDO had echter meer geluk en kon de voorsprong vasthouden.