SDO laat NVC nog meer vrezen

Algemeen

BUSSUM - De tegenstander was dan wel een stapje beter, maar toch heeft SDO voor de tweede keer de beladen derby met het Naardense NVC gewonnen. De Bussumers toonden vooral het laatste gedeelte van het duel veel meer vechtlust en wonnen met 2-1. Daardoor moeten de Naarders, een jaar geleden nog beter dan SDO, nu gaan warmlopen voor de play-offs.

SDO leek vlak na de aftrap even te moeten wennen. De Bussumers hadden niet alleen problemen met het weer, maar ook met de tegenstander. NVC startte feller en kreeg al snel wat kansen. Na een half uur spelen was het raak voor de zo geplaagde Naarders toen Franklin de Jong kon scoren. Vlak voor rust leken de Naarders de score nog te verdubbelen toen De Jong weer de bal kreeg, op een leeg doel schoot, maar Jeroen Harsevoort namens SDO nog net zag redden. SDO kreeg ook nog een kans, maar schoot net tekort. Na de rust speelde SDO een stuk beter, vooral het laatste half uur waren de Bussumers sterker. Omdat NVC alleen met een zege de play-offs kon ontlopen, speelden de Naarders na rust terughoudend. De ploeg deed er alles aan om de voorsprong vast te houden en vergat aan te vallen. SDO dacht daar anders over en drong steeds meer aan. Vlak voor de slotfase leverde dat ook een Bussums doelpunt op toen Remi Brouns van afstand hard raak schoot. Even later werd het drama voor NVC nog groter toen Ilias El Mazouji met wat gerommel de bal wederom tegen de touwen kon werken.