Afbeelding

Ophef om Wehrmachtsoldaten op legerkamp

Algemeen

BUSSUM - Een groepje als Wehrmachtsoldaten verklede mensen, dat komende zondag aanwezig is op het legerkamp van Bussum Bridgehead, zorgt voor ophef. "Pas op, er komen nepnazi's naar Bussum", waarschuwt Bussumer Arthur Graaf, een van de leden van de Bond van Antifascisten. 

De Bussumer noemt het "volkomen onacceptabel en ongewenst" en heeft namens de bond en enkele anderen geprobeerd om de komst van de Wehrmachtsoldaten naar Bussum te verhinderen. Volgens 'campcommander' Piet Vermeulen gaat het slechts om een paar Wehrmachtsoldaten. "We doen dat om de bezoekers een compleet beeld te geven. We plaatsen ook een bord, zodat mensen het hoe en waarom weten. Er zullen absoluut geen nazitekens getoond worden. Dat zouden we meteen tegengaan, we hebben de twaalf mensen dan ook gescreend. Er ontstaat nu veel ophef, een beetje overtrokken allemaal."

Dat de komst van de Wehrmachtsoldaten toch doorgaat, steekt Graaf. "Veel mensen worden daardoor gekwetst. Dat hebben we al van meerdere kanten te horen gekregen en dat kun je je ook goed voorstellen. Had het geschrapt, dan had het gewoon een leuk feest geworden. Het heeft geen enkele toegevoegde waarde."

Volgens Graaf zou het goed kunnen dat er de komende dagen geprotesteerd gaat worden. 

Uit de krant