Afbeelding

Ex-boef helpt Bussumse buren van bpv

Algemeen

BUSSUM - Hoe kun je voorkomen dat je raam wordt opengebroken of je deur wordt geforceerd? Om dat te helpen voorkomen heeft ex-inbreker Willem woensdag met buurtbreventievereniging GeenGedonder.nu een rondje gemaakt door de buurt rondom de Huizerweg. 

Lopend door de Bisonlaan en aangrenzende straten ziet Willem overal mogelijkheden om in te breken. "Kliko's kun je echt niet in de tuin laten staan, want dat zijn geweldige opstapjes. Ook te veel groen biedt een mooie schuilplek." Verder ziet hij in één oogopslag wat voor sloten er op de deuren zitten. "Doe ook overdag het nachtslot erop en open alleen je ramen als je zelf thuis bent. Veel inbraken gebeuren 's morgens als de man naar het werk gaat en de vrouw de kinderen even naar school brengt."

Buurtbewoners kunnen behalve hun eigen huis ook dat van de buren in de gaten houden. "Als er veel sociale controle is, dan maak je het een inbreker lastiger. Spreek dus onbekende mensen aan en bel bij verdachte situaties de politie." De bpv merkt dat de bewoners al een stuk alerter worden op verdachte situaties.

Uit de krant