Afbeelding

Wallenburg: gesprekken VVD bewust naast rapport gehouden

Algemeen

BUSSUM - Nu de VVD, D66, PvdA en GL samen gaan werken aan een raadsakkoord, heeft René Wallenburg (CU) zijn klus als informateur achter de rug. Wallenburg presenteerde deze week een rapport na verkennende gesprekken met alle raadsfracties. 

De VVD, D66, PvdA en GL verrasten, nadat het rapport werd gepresenteerd, door te onthullen samen verder te gaan. Dat heeft ook Wallenburg een beetje overvallen. "Het was me bekend dat er wel wat speelde, maar het heeft ons allemaal toch nog verrast. Zeker dat men al zover was", laat de informateur weten.

Wallenburg werd verweten dat zijn rapport geen woord repte over de stap van de VVD, D66, PvdA en GL. "Ze hebben me op de hoogte gebracht dat ze samen ergens aan werkten, maar het was mijn opdracht om met alle deelnemers een gesprek te voeren, een rapport te maken over de resultaten van deze gesprekken en een beeld te geven van de keuzes om tot een raadsakkoord te komen. De gesprekken van de VVD met de andere was een proces naast deze opdracht. Het was wel zo eerlijk om deze opdracht af te maken."

'Anders gedaan'
Wallenburg stelt dat de VVD, D66, PvdA en GL het recht hebben om samen te gaan werken, maar zelf had hij het anders gedaan. "Ze hadden beter later bekend kunnen maken dat ze samen verder onderhandelen. Nu ontstaat er weer een hele rel. Maar aan de andere kant is er nu wel een stap gezet om tot een akkoord te komen. Dat was wel het doel."

Uit de krant