Afbeelding

D66: tot elkaar gekomen met belang van Bussum voorop

Algemeen

BUSSUM - Dat D66 alsnog gaat samenwerken met VVD, PvdA en GL doen de democraten voor 'het belang van Bussum'. Dat laten de democraten weten, nadat een dag geleden plots bekend werd dat de partners het nog een keer samen gaan proberen. 

"De afgelopen weken heeft de VVD ons benaderd om nog een keer om tafel te gaan om te proberen tot een akkoord te komen. We hebben toen de lucht geklaard en hebben verder gesproken. We hadden al een akkoord op hoofdpunten op tafel, daar hebben we verder over onderhandeld. Er heerste een goede sfeer", zegt D66-voorman Loek Schmidt. "We gaan nu verder praten, maar hebben al veel vertrouwen dat we tot een goed resultaat gaan komen om Bussum er de komende twee jaar doorheen te helpen. We staan voor een paar forse opdrachten. Dat moeten we goed doen."

Het eerdere raadsakkoord van de VVD met D66, PvdA, GL en toen nog GOP ketste af. D66 stopte met de gesprekken omdat ze het oneens waren met het vergroten van de wethoudersposten. "Ook daarover hebben we met de VVD onderhandeld. Dat was vooral geven en nemen."

Uit de krant