Afbeelding

Nieuwe coalitie van VVD, D66, PvdA en GroenLinks

Algemeen

BUSSUM - De gemeente Bussum heeft een nieuwe coalitie, bestaande uit VVD, D66, PvdA en GroenLinks. Tijdens de raadsvergadering van vanavond waarop informateur Wallenburg zijn bevindingen presenteerde, kwam er een onverwachte beweging van de VVD. Adriana van den Berg las een verklaring voor waaruit bleek dat haar partij opnieuw met D66 om tafel was gegaan en ze er nu 'wel uit waren gekomen'.

Het nieuws sloeg in als een bom, zeker bij Hart voor Bussum. Deze partij had voorgesteld een informateur te benoemen die kon onderzoeken welke partijen met elkaar een coalitie konden vormen. Tijdens de formatieperiode is achter de schermen dus overleg geweest door verkenners van de VVD en D66 om hun eerdere verschillen overboord te zetten. Die zouden op 'misverstanden' berusten. De informateur was wel op de hoogte gesteld van de gesprekken tussen VVD en D66, maar had hierover niets in zijn rapport gezet.

Hart voor Bussum vindt dat de informateur buitenspel is gezet. "Verbazend hoe de achterkamertjespolitiek in Bussum werkt. D66 gaat het college van verliezers nu dus aan een meerderheid helpen." Ook het CDA en de GOP reageerden verbaasd op de ontwikkelingen.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:15
Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:45
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief