Afbeelding

Nieuwe coalitie van VVD, D66, PvdA en GroenLinks

Algemeen

BUSSUM - De gemeente Bussum heeft een nieuwe coalitie, bestaande uit VVD, D66, PvdA en GroenLinks. Tijdens de raadsvergadering van vanavond waarop informateur Wallenburg zijn bevindingen presenteerde, kwam er een onverwachte beweging van de VVD. Adriana van den Berg las een verklaring voor waaruit bleek dat haar partij opnieuw met D66 om tafel was gegaan en ze er nu 'wel uit waren gekomen'.

Het nieuws sloeg in als een bom, zeker bij Hart voor Bussum. Deze partij had voorgesteld een informateur te benoemen die kon onderzoeken welke partijen met elkaar een coalitie konden vormen. Tijdens de formatieperiode is achter de schermen dus overleg geweest door verkenners van de VVD en D66 om hun eerdere verschillen overboord te zetten. Die zouden op 'misverstanden' berusten. De informateur was wel op de hoogte gesteld van de gesprekken tussen VVD en D66, maar had hierover niets in zijn rapport gezet.

Hart voor Bussum vindt dat de informateur buitenspel is gezet. "Verbazend hoe de achterkamertjespolitiek in Bussum werkt. D66 gaat het college van verliezers nu dus aan een meerderheid helpen." Ook het CDA en de GOP reageerden verbaasd op de ontwikkelingen.

Uit de krant