Afbeelding

Bussum komend weekend weer even 'legerdorp'

Algemeen

BUSSUM - Met weer aparte legerauto's en veel deelnemers staat Bussum weer een leuk weekend te wachten met Bussum Bridgehead. Komend weekend wordt Bussum voor even weer omgetoverd tot legerdorp.

Bussumse belangstellenden komen aanstaand weekend weer volop aan hun trekken. Zaterdag voert de bekende legertocht weer door Bussum. De optocht maakt een tour door de hele streek, maar heeft vooral langs de Bussumse straten veel toeschouwers. Er komen onder andere auto's uit de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog en enkele grote oorlogen daarna. Zondag staan er veel legerauto's en 'soldaten' op Crailo, waar bezoekers langs kunnen komen om het spektakel te bewonderen. 

Het legerevenement bestaat op de kop af een kwart eeuw, maar het evenement wordt 'pas' voor de 23e keer gehouden. Twee keer werd het evenement op het laatste moment afgelast, één keer voor de tweede Golfoorlog en een keer vanwege het gevaar rond mond- en klauwzeer. 

De legeroptocht komt Bussum zaterdag binnen vanaf de Brediusweg en vervolgens de Brinklaan. Rond 3 uur wordt de optocht verwacht op het Raadhuisplein, waar men een uur staat. Daarna vertrekt de tocht weer over de Landstraat, Huizerweg, H.A. Lorentzweg en Ceintuurbaan naar Crailo.

Uit de krant