Afbeelding
Foto: STAD Gooi

Belevenissendag voor scholieren van Goois Lyceum

Algemeen

BUSSUM - Gooise Meren Beweegt organiseerde afgelopen week de Scholen Tour op het Goois Lyceum in Bussum. Samen met diverse maatschappelijke, ondersteunende en bewegende organisaties ging de organisatie naar de leerlingen toe om ze een belevenissendag te bieden. 

JOGG-regisseur Miek van Setten: “Tijdens deze Scholen Tour gingen we aan de slag met de scholieren van het tweede jaar van het Goois Lyceum. Er liggen vele uitdagingen voor deze groep op hun pad naar volwassenheid. In deze zoektocht doen we een poging de scholieren te ondersteunen door ze aan de slag te laten gaan met allerlei workshops die gaan over identiteit, activiteit, gezondheid en hoe gaan we - digitaal en in real life - met elkaar om.”

Ze gingen aan de slag in workshops georganiseerd door Meldpunt Discriminatie, Gooi & Vecht Inclusief, STAD (Stichting Talent and Dreams) Gooi, Gooise Meren Beweegt, Voedingscentrum, Oud-Kickbokskampioene Corrine Geeris, Bibliotheek Gooi+ & Max Music. “Denk aan activiteiten als Spoken Word, Cartoontekenen, weerbaarheidstraining, Blender Bikes/Gezonde voeding, Over de Streep, Groene Spelen (samenwerking & vertrouwen) Like & Cancel/The comment en het bouwen van je ideale ‘stad’. We hopen op deze manier de scholieren bewust te maken van wat er kan, mag, moet; nu en in de toekomst, hoe we met elkaar omgaan en hoe we verbinding zoeken met elkaar, met je lijf en met je hoofd.”

Vitusmavo

Eind juni vorig jaar maakten leerlingen van de Vitusmavo al kennis met de Scholen Tour. Deze tour was een groot succes. Eersteklasser Jordi vond het leuk georganiseerd en was enthousiast over de vele activiteiten. “Het gamen vond ik het leukst, omdat ik dat zelf al veel doe en heel erg leuk vind. Jammer dat de activiteit 3x3 basketbal niet doorging. Maar tijdens GameTime hoorde ik dat dit 3x3 basketbal iedere zondag is, dus dat wil ik zeker een keer gaan proberen.”

Gooise Meren Beweegt bestaat uit Sportverenigingsondersteuners, Buurtsportcoaches, een JOGG-regisseur en regisseur Gezonde leefstijl volwassenen & senioren. Zij ondersteunen en begeleiden sportaanbieders en bevorderen een gezonde leefstijl voor inwoners van de gemeente Gooise Meren. Daarbij staat regelmatig sporten en bewegen, gezond eten en drinken én buiten zijn met anderen centraal. Gooise Meren Beweegt vindt het belangrijk dat iedereen, jong en oud, op een positieve en motiverende wijze het plezier van sporten en bewegen, samen met anderen ervaart en zich bewust is van een gezonde leefstijl.

Uit de krant