SDO vergeet toe te slaan

BUSSUM - Teveel foutjes halverwege het veld en daarom ook veel weggegeven kansen door SDO zondag. De Bussumse eersteklasser verloor daardoor met 6-1 van de Utrechtse 'concurrent' Elinkwijk, dat een plaatsje hoger staat dan de Bussumers.

SDO dacht het hele duel vooral aan aanvallen, maar gaf veel weg omdat de bal te vaak verspeeld werd. SDO had het 'geluk' dat de tegenstander dat ook deed. Het gevolg was dat er voor rust kansen over en weer waren. Het had geen wonder geweest als het na de eerste helft 8-8 had gestaan. Dat bleef echter achterwege. Hoewel SDO veel kansen kreeg, kwamen er geen doelpunten. Ondanks kansen van onder anderen Rick van der Velden en Djoey Dorresteijn konden de Utrechters het doel schoonhouden. Dat kwam mede door sterk keeperswerk. De Utrechters kwamen voor rust wel te scoren en konden de zege meteen zeker stellen. Na de eerste helft stond het dan ook al 0-4. Na de rust kon SDO wat terugdoen door een strafschop te benutten. Maar dat was het dan ook wel. De Bussumers leken het wel te geloven en gaven de Utrechters de kans om de voorsprong verder te vergroten. Dat was ook geen wonder: tussen SDO en de Utrechters stond alleen nog de eer op het spel.

Voetbalsters pakken punt
De voetbalsters van SDO hebben afgelopen weekend een punt overgehouden aan het treffen met het sterke RKDEO. De Bussumers sloten het voetbaljaar af met 1-1 tegen de Nootdorpers.

Omdat SDO al eerder zeker was van klassebehoud en RKDEO al geplaatst was voor de play-offs ging het alleen nog om de eer. Dat zorgde ervoor dat de twee ploegen zonder druk konden voetballen. Het duel was dan ook leuk voor de toeschouwers. Voor rust was het al spannend en zette SDO een paar keer goed aan. Dat leverde de Bussumers dan ook een voorsprong op door een doelpunt van Esther Heineke.

Na rust stond SDO meer onder druk, maar had het wel het geluk dat RKDEO lang vergat om te scoren. Vlak voor het slot van het duel werd het toch nog 1-1, wat ook terecht was te noemen.