Mayke Herberts (r) naast wijkagent Bart Weijermans en Gertine de Boer van de gemeente
Mayke Herberts (r) naast wijkagent Bart Weijermans en Gertine de Boer van de gemeente

BPV Bart boekt goede resultaten

Algemeen

BUSSUM - Het gaat goed met BPV Bart, de buurtpreventievereniging van de wijk die wordt omsloten door de H.K. Onnesweg, de Huizerweg en de Lothariuslaan. Dat zegt aanjager Mayke Herberts deze week tegen de krant. De bpv kon de afgelopen jaren al meerdere zaken voorkomen. Daarnaast helpt de meest succesvolle bpv van Bussum ook andere buurten met het alert maken van de bewoners.

De buren van de straten helpen elkaar en letten goed op of er rare dingen gebeuren. Als er mensen op straat lopen die zich verdacht gedragen, laten de buurtwoners dat aan elkaar weten. En dat werkt, zo stelt de buurt.

Herberts: "We moeten het echt zelf doen, dat is mij wel duidelijk geworden sinds de samenwerking begon in 2011. Wij zijn als bewoners de ogen en oren van onze wijk. De politie kan de wijk niet 24/7 in de gaten houden. Het is laagdrempeliger om de buurvrouw te vertellen dat er iets niet pluis is. Ik adviseer altijd de politie te bellen. Mensen weten vaak niet dat je al bij verdachte situaties 112 moet bellen. Ik hoor om mij heen dat iedereen zich veiliger voelt sinds het bestaan van BPV BART. Dat klopt ook met de cijfers: het aantal inbraken is de afgelopen drie jaar duidelijk afgenomen."

Lees het hele verhaal.

Uit de krant