Verboden toegang bij Bensdorp
Verboden toegang bij Bensdorp

Bensdorp moet weer bruisen

Algemeen

BUSSUM - De voormalige cacaofabriek langs het spoor ligt er momenteel vervallen bij, maar als het aan de provincie Noord-Holland ligt dan komt daar binnenkort verandering in. Via het zogenoemde programma Herbestemming moet het mogelijk worden om van Bensdorp een hippe, bruisende plek te maken die Bussum op de kaart zet.

Natuurlijk zijn er al langere tijd plannen van eigenaren AM en Dudok om het pand op te knappen, maar die kwamen mede door de crisis niet van de grond. De ontwikkeling moet dus over een andere boeg. De vraaggestuurde aanpak moet de sleutel tot succes worden. Nu het gebouw in rap tempo veroudert, wil de eigenaar graag het debat aangaan met toekomstige gebruikers, lokale ondernemers en omwonenden. Voordat er ook maar iets gaat gebeuren moet helder worden welke wensen er in de samenleving leven.

De gemeente wil ook een multifunctionele invulling geven aan Bensdorp die past bij de behoeften van het dorp, met respect voor het historische gebruik en het karakter van de voormalige cacaofabriek.

Lees het hele verhaal in BussumsNieuws.

De voormalige fabriek ligt er vervallen bij

Uit de krant