Bussumse sport van het weekend

Doelpuntenregen voor BFC en streekgenoot

Het elftal moest even wakker geschud worden en kwam wat later op gang, maar toch heeft BFC afgelopen weekend gewonnen van streekgenoot Victoria. De Bussumers speelden om 'de eer' en waren met 6-3 te sterk.

BFC begon slap en kwam al snel op een achterstand te staan. BFC werd door deze domper wakker geschud en voetbalde steeds beter. Halverwege de eerste helft kwam BFC terug toen Sander Waterland na een goede pass van zijn aanvoerder de tegentreffer kon maken. De tegenstander keek vervolgens ook al snel tegen een achterstand aan toen voor rust ook Dwight Oehlers en Davey Dumaine scoorden voor BFC. Na de thee werd de tegenstander een stuk sterker en werd met goed voetbal de jacht op de 3-3 geopend. Toch was het weer BFC dat als eerste weer kon scoren. Na net wat meer dan een uur voetballen kon Mike Ruitenbeek een goede en snelle Bussumse aanval belonen met een treffer. De tegenstander bleef ook daarna aanzetten, maar gaf ook veel weg. Daardoor kon BFC de zege al snel zeker stellen toen ook Julian van der Lek en Sander Waterland nog konden scoren.

Hockeysters slaan grote slag tegen HBS

Een afgetekende zege op concurrent HBS heeft de Bussumse hockeysters van Gooische afgelopen weekend aan de eerste plaats geholpen. De Bussumse ploeg won met 2-0 van de toen nog koploper en deed goede zaken op weg naar de play-offs. De hockeysters hebben nu twee punten voorsprong met nog één duel te gaan. De Bussumers konden al snel op voorsprong komen. HBS probeerde nog wat terug te doen, maar kon het spel geen moment echt maken. Toen de Bussumers nog voor rust ook een tweede treffer konden maken met een strafbal, was het spel meteen gespeeld.

Forse zege hockeyers

Met acht goals tegen het veel lager geklasseerde Xenios hebben de Bussumse hockeyers ook afgelopen weekend bewezen waarom de ploeg al enkele weken op de eerste plaats staat. De Bussumers waren een stuk sterker dan de tegenstander. De zege was dan ook al snel zeker voor de ploeg.

AW moet nog even wachten

Allen Weerbaar moet nog zeker een week wachten voordat de ploeg de eerste plaats zeker kan stellen en daarmee de champagne kan ontkurken. Afgelopen weekend won de Bussumse zesdeklasser wel met 4-3 van TOS Actief, maar doordat concurrent RAP ook won was er nu nog geen feest. Allen Weerbaar had nog volop problemen met de Amsterdammers en het duurde lang voordat de ploeg de zege zeker kon stellen. Lang leek het erop dat de Bussumers zondag punten zouden verspelen, waardoor de race aan kop nog even spannend zou worden. Nu kan de eerste plaats de Bussumers nauwelijks nog ontgaan.