HCAW'er Kevin Weijgertse sloeg twee keer een homerun. Foto: Alfred Cop Fotografie.
HCAW'er Kevin Weijgertse sloeg twee keer een homerun. Foto: Alfred Cop Fotografie.

Eerste punten voor HCAW

Algemeen

BUSSUM - Met twee zeges tegen de wat zwakkere broeder UVV heeft HCAW afgelopen week de eerste punten gepakt. De Bussumse honkballers waren zowel donderdag (3-9) als zaterdag (0-10) te sterk voor de Utrechters. Alleen zondag trok UVV aan het langste eind en werd het 2-9.

HCAW startte donderdagavond meteen voortvarend en kon al met de eerste slagbeurt de eerste punten op het scorebord zetten. Linoy Croes kon scoren op een wilde worp en Jorin van Amstel sloeg Jasper Keijzer vervolgens over de thuisplaat: 0-2. UVV kwam nog wel even terug, maar een paar slagbeurten later stond er toch weer een Bussumse voorsprong op het scorebord: 2-4. De voorsprong bleef vervolgens staan en werd alleen maar groter. Na zes beurten stonden de Bussumers al op 2-8. Na de zevende slagbeurt moest het duel vanwege onweer en regen eerder gestopt worden. Vlak daarvoor had HCAW wel nog de 3-9 gemaakt, waardoor de zege zeker was.

Net als twee dagen eerder startte HCAW ook zaterdag sterk. Het duel met UVV was nog amper begonnen of Kevin Weijgertse kon de bal over het hek slaan. De HCAW-speler nam twee man mee en zette de score zo op 0-3. Vervolgens leverde ook slagbeurt nummer 5 een reeks punten op en was de zege al na zeven beurten zeker.

De goede resultaten kregen zondag geen vervolg. Nu begon UVV sterk aan het duel en keek HCAW al snel tegen een forse achterstand aan. De Bussumers probeerden nog wel wat, maar zagen UVV steeds verder weglopen. HCAW kon met twee punten en wederom een knappe homerun van Weijgertse wel de eer redden.

Uit de krant