Afbeelding

Klassebehoud voor SDO

Algemeen

BUSSUM - Met een afgetekende zege op De Foresters heeft SDO afgelopen weekend knap klassebehoud zeker weten te stellen. De Bussumers moesten een zege boeken en deden dat zonder problemen: De Foresters werd met 7-0 aan de kant gezet. Na afloop waren er daardoor ook vooral veel trotse gevoelens onder de Bussumers; het doel was gehaald.

Wat vooraf een spannend duel leek, werd het geen moment. SDO startte al meteen erg sterk en kon ook al vroeg de score openen door een benutte strafschop van Berry van 't Land. De Bussumer werkte de bal met wat geluk langs de doelman van de tegenstander. De toon was daarmee gezet. De Foresters konden nog heel even aanzetten, maar was al snel verslagen toen SDO voor rust de score kon verdubbelen door een doelpunt van Dennis de Loos na aangeven van Djoey Dorrestein. De Foresters werd nog heel even wat sterker, maar SDO-doelman Rolf Hazelaar bleek alert en kon twee keer redden.

Na rust werden er twee spelers van De Foresters van het veld gestuurd, waardoor SDO verder weg kon lopen. Na de eerste rode kaart kon SDO meteen scoren. SDO-speler Rick van der Velden kon met twee goals voor 4-0 zorgen, waardoor het duel wel gespeeld was. Dat gold des te meer na ook de tweede rode kaart voor De Foresters. SDO kon nog 3 keer scoren. Twee goals werden gemaakt door jeugdspeler Sylvester van der Water, een door nogmaals Van der Velden. Door de eclatante zege staat SDO momenteel op een zesde plaats.

Uit de krant