Afbeelding

Bussumers bezorgd over toekomst zorg

Algemeen

BUSSUM - Vanaf 2015 gaat er heel wat veranderen in de zorg. Om duidelijkheid te krijgen over wat er precies gaat gebeuren in Bussum hield het platform Wmo vorige week een presentatie. Demissionair wethouder Boekhoff vertelde dat de maatschappij aan het veranderen is en dat dit zeker gepaard gaat met onzekerheid, maar dat mensen in Bussum de zorg en ondersteuning kunnen krijgen die ze nodig hebben.

De gemeente Bussum heeft zeven miljoen euro extra gereserveerd om alle overgangen in goede banen te leiden. "We hebben te maken met een veranderende werkelijkheid. Maar Bussum staat voor een inclusieve samenleving. Bussum is voor iedereen en daar waar het echt nodig is zullen we ondersteunen. We stellen de mensen centraal, maar maken een omslag; niet meer denken vanuit het aanbod, maar vanuit de behoefte", aldus Boekhoff.

De gemeente neemt vanaf 2015 dus een groot deel van de zorgtaken over van het Rijk en mag zelf weten hoe deze uitgevoerd worden. Iedereen die hulp nodig heeft bij het zelfstandig wonen moet vanaf 2015 naar het Wmo-loket van de gemeente.

Lees het hele verhaal.

Uit de krant