Klassebehoud lonkt voor SDO

BUSSUM - Met een zege op de nummer laatst heeft SDO afgelopen weekend goede zaken gedaan op jacht naar klassebehoud. De Bussumers wonnen met 1-2 van het Amsterdamse Zeeburgia. De Bussumers hebben komend weekend aan één punt voldoende om volgend jaar ook eerste klasse te spelen.

De Bussumers zetten met goed voetbal al snel druk op de Amsterdamse achterhoede. Dat leverde ook al snel kansen op. De Amsterdammers kregen eveneens kansen, maar het ontbrak aan scherpte waardoor SDO amper echt gevaar te verwerken kreeg. Sterker nog: de Bussumers konden al snel de score openen toen Rick van der Velden met een knap schot de keeper van de tegenstander kon verschalken. Ook na de treffer toonde SDO meer vechtlust en bleek het beter dan de Amsterdammers. Na rust waren de Amsterdammers heel even wat sterker en begon het goed te lopen. Aanvallend werd de ploeg steeds sterker en leek men terug te komen, maar toch was het SDO dat weer kon scoren. Weer kon Van der Velden doeltreffen voor de Bussumers, waarmee de zege zo goed als zeker was.

Voetbalsters verspelen punten
Vooral doordat de tegenstander erg hard speelde hebben de voetbalsters van SDO afgelopen weekend dure punten verspeeld op jacht naar klassebehoud. De Bussumers verloren van Varsseveld: 2-0. Op het slechte veld en tegenover het hard spelende Varsseveld kwam SDO amper aan goed voetbal toe. De Bussumers kwamen maar amper aan goede aanvallen en dat zorgde er ook voor dat Varsseveld het meeste aanspraak maakte op de zege. Halverwege de eerste helft kon Varsseveld op voorsprong komen, nog voor rust werd het zelfs ook 2-0. Na de rust bleek SDO veel feller en kreeg de tegenstander nog maar amper kansen. SDO had grote kansen om te scoren, maar bleek onscherp en soms te gehaast om de kansen te benutten.