Barend Eikelenboom (bieb) en Marjan Dunselman (Artes)
Barend Eikelenboom (bieb) en Marjan Dunselman (Artes)

Komend weekend etalageproject Artes

Algemeen

BUSSUM - Kunst in de etalages van winkels in het centrum, mensen die komen voorlezen bij de kunstwerken, een jubileumdag in de bibliotheek: zaterdag 12 april is er weer behoorlijk wat reuring in het dorp te verwachten.

In totaal zijn er 12 etalages in het dorp onder handen genomen door de kunstenaars. Het gaat om een deelproject van Cel 9, de kunstuiting in de telefooncellen bij het gemeentehuis, die overigens ook zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur van dichtbij te bekijken zijn. Voor het etalageproject werken de kunstenaars allemaal met een verschillend thema zoals natuur, geld, spiritualiteit of beauty & fashion. De deelnemende winkels zijn te herkennen aan een grote beachvlag van Stichting Artes die voor de deur staan." De stichting Artes heeft ook gezorgd dat bij iedere winkel zaterdag om 11.00, 12.00 en 13.00 uur wordt voorgelezen. 

Open dag bibliotheek
Zoals eerder gezegd valt het kunstproject samen met de open dag van de bibliotheek die dit jaar het 100-jarig bestaan viert. Directeur Barend Eikelenboom van de bibliotheek is enthousiast over de bomvolle activiteitendag die hij heeft georganiseerd. Tussen 11.00 en 16.00 uur is taxateur Jan Willem Rutyen aanwezig om goederen te taxeren. De Rotary Busssum verkoopt boeken waarvan de opbrengst naar My Book Buddy gaat. Verder is er een clown en de wereldwinkel, seniorweb en de volksuniversiteit zijn aanwezig. Tot slot is er tussen 16.00 en 17.00 uur livemuziek van Chickfist.

Lees hier het hele artikel in BussumsNieuws.

Uit de krant