Afbeelding

Bussumse sport van het weekend

Algemeen

Hockeyers stellen eerste plaats zeker

Groot feest voor de Bussumse hockeyers van Gooische. De sterke ploeg stelde afgelopen weekend met een 3-5 zege op Amstelveen de eerste plaats zeker. Dat mag knap genoemd worden, want de ploeg heeft nog 3 duels te gaan. De Bussumers kenden geen grote problemen met Amstelveen. Na het duel barstte het feest los onder de hockeyers. Toch levert de eerste plaats vooralsnog alleen de eer op. Om te kunnen promoveren naar de felbegeerde Overgangsklasse moeten de hockeyers eerst nog meedoen aan de play-offs.

Ook hockeysters naar play-offs

Ook de hockeydames kunnen gaan warmlopen voor de play-offs en hebben dus nog alle kans om te promoveren. Door een afgetekende zege op Myra (1-5) worden de hockeysters hoe dan ook tweede. Het duurde even voordat de hockeysters op stoom kwamen. Dat er toch een afgetekende zege kwam, was voor rust nog amper voor te stellen. Na de rust werd het tempo door de Bussumers opgevoerd.

Goed weekend voor Allen Weerbaar

Met als vanouds goed voetbal heeft Allen Weerbaar zondag een grote stap gezet. De Bussumers vergrootten door de 0-4 zege op Overamstel de voorsprong aan kop, mede doordat de grootste concurrent verloor. Allen Weerbaar heeft nu 5 punten voorsprong op de voornaamste concurrent APWC. Met nog 4 duels te gaan moet het wel heel raar lopen om de Bussumers nog van de eerste plaats af te houden. 

Uit de krant