Sterk BFC moet na rust toegeven

BUSSUM - Een spannend voetbalgevecht, maar toch geen punten voor de voetballers van BFC. De Bussumers leken met een goede voorsprong voor een stunt te gaan zorgen, maar schoten vooral na rust tekort en verloren alsnog met 2-3.

BFC startte erg sterk en kreeg al snel kansen om op voorsprong te komen. De veel beter presterende Houtense gasten werden even overrompeld door de Bussumers en werden snel wakker geschud. Halverwege de eerste helft leek Houten op voorsprong te komen, toen de ploeg een strafschop kreeg. De bal werd echter gestopt door de keeper van BFC. Na de eerste plaagstoot van Houten kreeg BFC weer de betere kansen. Al snel leverde dat ook een voorsprong op toen Sander Waterland op aangeven van Tom Beekman de score kon openen. Wat volgde waren veel meer kansen. Houten mocht het de doelman danken dat de achterstand beperkt bleef tot 2-0 vlak voor rust. Voor BFC scoorde Siemen van Tongeren na een goede pass van aanvoerder Dico Knevel. BFC kreeg veel meer kansen. Na de rust opende Houten de jacht op een tegentreffer. De sterke ploeg zette BFC vol onder druk en dat had resultaat. Houten kon al snel na de rust een goal maken. BFC was even van de kaart en had geen antwoord op het sterke spel van de tegenstander. Na een uur voetballen moest BFC zelfs de 2-2 toestaan. Na de tweede tegentreffer deed BFC er alles aan om te herpakken, maar het ontbrak de ploeg aan geluk. Een knappe lob van aanvoerder Knevel, vanaf 20 meter, belandde op de lat. Waar BFC vergat de scoren, deed Houten dat wel. Halverwege de tweede helft pakte Houten voor het eerst een voorsprong. De voorsprong bleef tot het slot toe staan. BFC kreeg nog wel wat kansjes op een tegentreffer, maar kwam toch tekort.