Het Rotary Santateam dat afgelopen zaterdag door het centrum van Bussum liep.
Het Rotary Santateam dat afgelopen zaterdag door het centrum van Bussum liep. Foto: Rotary

Rotary Santa Run flitst weer door Bussum

Algemeen

NAARDEN/BUSSUM - De Rotaryclub Naarden-Bussum organiseert op zaterdagmiddag 17 december voor de tweede keer de Rotary Santa Run. Die middag rent en wandelt vanaf de Nieuwe Brink een bonte stoet van mensen in rode kerstmanpakken door het centrum van Bussum. 

De Rotary Santa Run is een ludieke run volledig in kerstsfeer en inmiddels een begrip in heel Nederland. Alle deelnemers, van jong tot oud, rennen of wandelen een parcours van bijna drie kilometer voor het goede doel. Dit jaar is het de bedoeling om met behulp van enkele sponsoren een sedumdak te financieren bij woongroep De Olmen.

Organisator namens de Rotaryclub Naarden-Bussum is Effie Hulsinga: “Wij willen het heel lokaal houden. Een gezellig evenement in het dorp, wat reuring voor de ondernemers en van het goede doel wordt het centrum ook weer een beetje groener. Win-win voor iedereen.” De Rotary Santa Run begint op 17 december om 15.00 uur na een warming-up bij sportschool Anytime Fitness op de Nieuwe Brink.

Inschrijven kan via https://naarden-bussum.rotarysantarun.nl. Deelnemen kost 10 euro per persoon. Dat is inclusief het kerstmanpak met startnummer en een medaille toe. Voor kinderen zijn er kleinere maten beschikbaar. Na betaling kunnen de pakken worden opgehaald bij Mixx aan de Nieuwe Brink 2. Na afloop van de Rotary Santa Run is er koffie, fris en een borrel in de Kapelstraat. Hulsinga heeft er zin in: “De gezelligste run van het jaar wil je niet missen.”

Rotary-lid Effie Hulsinga.

Uit de krant