In café De Koperen Kraan werden de handtekeningen onder het convenant gezet en geproost op een effectieve en succesvolle samenwerking.
In café De Koperen Kraan werden de handtekeningen onder het convenant gezet en geproost op een effectieve en succesvolle samenwerking. Foto: © Bob Awick

Horecaconvenant ‘Veilig Uitgaan’ weer actueel

Algemeen

BUSSUM - Bij café De Koperen Kraan is zojuist - tijdens een feestelijke bijeenkomst - het nieuwe horecaconvenant Veilig Uitgaan Bussum-Centrum door horeca-ondernemers en de gemeente Gooise Meren ondertekend. Doel van deze overeenkomst is een prettig, gastvrij, veilig en beheersbaar uitgaansleven. Dat is niet alleen in het belang van centrumbewoners, maar ook van de horecabezoekers en de ondernemers.

Met het aflopen van het bestaande convenant heeft de gemeente het voortouw genomen om - in overleg met alle betrokken partijen - een nieuw horecaconvenant op te stellen. De convenantpartners erkennen dat ze gebaat zijn bij een veilig uitgaansgebied en gaan met dit convenant ieder vanuit hun eigen verantwoordelijkheid de samenwerking aan om de doelstellingen te halen.

Deurbeleid

Partijen bij het convenant Veilig Uitgaan Bussum Centrum zijn individuele horecaondernemers, politie, bewoners(groepen), gemeente Gooise Meren en Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Midden-Nederland). Zij werken samen in de werkgroep Veilig Uitgaan. Het convenant is onder andere gebaseerd op veiligheid en bescherming van het publiek en het horecapersoneel en leefomgeving. Het convenant behandelt ook praktische zaken, zoals collectieve horecaontzeggingen, verantwoord schenkbeleid, helder deurbeleid, inzet van mobiele hosts, korte communicatielijnen en concrete afspraken over gezamenlijke overleggen, waar ook burgemeester Han ter Heegde en Nico Schimmel (wethouder Economische Zaken) bij aansluiten.

De gemeente Gooise Meren heeft ‘Veilig Uitgaan’ hoog in het vaandel staan en streeft naar een gezellig, gastvrij en bovenal veilig uitgaansleven, waarbij het woon- en leefklimaat van inwoners zo min mogelijk wordt aangetast.

Uit de krant