Afbeelding
Foto: gemeente Gooise Meren

Begraafplaats Nieuw Valkeveen uitgebreid met urnenbos

Algemeen

NAARDEN - Begraafplaats Nieuw Valkeveen heeft naast de bestaande begraafplaats en de vorig jaar geopende natuurbegraafplaats nu ook een urnenbos. 

Het urnenbos is een plek waar nabestaanden de as van hun geliefden kunnen bijzetten in een omgeving waar de natuur de grafbedekking vormt, vergelijkbaar met de natuurbegraafplaats. Het beheer van het urnenbos richt zich op het behoud en versterken van de aanwezige natuurwaarden.

Graf of zuil

Nabestaanden kunnen kiezen uit een natuururnengraf, waarbij net als op de natuurbegraafplaats de as teruggaat naar de natuur. Een andere mogelijkheid is de natuurlijke urnenzuil. Hierbij wordt een natuurstenen urn op een boomstamzuil geplaatst. Als herinnering kunnen nabestaanden kiezen om een boomschijf of een herbruikbare natuursteen met inscriptie op het plekje neer te leggen.

Voorzien in behoefte

Wethouder Barbara Boudewijnse opende vrijdag het urnenbos en gaf aan: “Wij zien al langere tijd de vraag naar nieuwe vormen van begraven toenemen. Ik vind het mooi dat wij in onze gemeente aan deze behoefte kunnen voldoen. De natuurbegraafplaats laat in de korte tijd dat die geopend is zien dat dit gewaardeerd wordt. Dit urnenbos maakt het aanbod op deze begraafplaats compleet. Ik hoop dat nabestaanden rust en troost uit deze mooie omgeving putten.” 

Kijk voor meer informatie over begraven in Gooise Meren op begraafplaasten.gooisemeren.nl

Uit de krant