Afbeelding
Foto: Pixabay

Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit

Algemeen

REGIO - De Dag van de Ouderen - vrijdag 7 oktober - staat voor de deur. Ouderenorganisatie ANBO staat hier uiteraard ook bij stil, want senioren zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. Daarom worden mensen in het zonnetje gezet. Iedereen kan iemand aanmelden voor een bloemetje. 

ANBO wil de bloemetjes als dank geven aan ouderen die bijvoorbeeld erg actief zijn voor hun buurt, veel werk verzetten als mantelzorger of iedereen helpen die hulp nodig heeft. Mensen die iemand kennen die zo’n bloemetje verdient, kunnen op dit formulier hun verhaal en gegevens kwijt. Uit alle inzendingen kiest ANBO de drie mooiste, meest opvallende en ontroerende verhalen. Deze drie toppers krijgen op 7 oktober een bloemetje.  

ANBO is een vereniging van, voor en door leden. Leden helpen elkaar, delen informatie en ervaringen. Opgericht in 1900 behartigt de vereniging de belangen van ouderen op het gebied van inkomen, pensioen, de digitale samenleving, wonen, veiligheid en gezondheid. ANBO biedt leden op deze onderwerpen informatie, advies en ondersteuning. Ze brengen mensen bij elkaar met een ontmoetingstrefpunt en werken nauw samen met de andere (ouderen) organisaties als dat nodig is.    

Uit de krant