Afbeelding
Foto: ter illustratie: Care4Good

Twee nieuwe locaties voor opvang van 120 Oekraïense vluchtelingen

Mensen

NAARDEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft twee nieuwe opvanglocaties voor vluchtelingen uit Oekraïne aangewezen. Het betreft een kleinere locatie in Naarden-Vesting en een grotere op het bedrijventerrein Gooimeer, tegenover het voormalige NH Hotel. In totaal kunnen er 120 mensen ondergebracht worden.

Bewoners van Naarden-Vesting en omwonenden/bedrijven Gooimeer zijn in de loop van deze week per brief op de hoogte gesteld. Ook de gemeenteraad is door het college geïnformeerd. B&W laten in dit schrijven weten zich verantwoordelijk te voelen en zich te willen ontfermen over deze vluchtelingen.

De nieuwe locaties zijn: Marktstraat 66 en de IJsselmeerweg 3a. “Het pand in het hartje van Naarden-Vesting is gelegen tegenover Het Arsenaal. In dit pand is het mogelijk om acht kleinere appartementen te realiseren waar we ongeveer dertig mensen willen onderbrengen die weinig begeleiding nodig hebben en zelfstandig kunnen wonen”, aldus B&W. “Op het terrein waar we nu opvang hebben gerealiseerd in het voormalige NH Hotel Naarden staat ook een appartementencomplex, gelegen aan de IJsselmeerweg 3a. Het betreft een pand met 21 appartementen waar we ongeveer negentig mensen willen onderbrengen.”

Om de vluchtelingen uit Oekraïne goed op te vangen in Gooise Meren is volgens het college meer nodig dan alleen een plek waar ze kunnen verblijven. “We kijken daarom ook naar wat er nodig is om ervoor te zorgen dat zij zo snel mogelijk op een goede manier kunnen deelnemen aan onze samenleving en een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. De gemeente werkt daarom samen met vrijwilligers en welzijnsorganisaties om ervoor te zorgen dat er genoeg ondersteuning en begeleiding wordt geboden.”

Wie vragen heeft of zijn/haar zorgen wil delen, steun wil betuigen of hulp wil bieden, kan mailen naar oekraine@gooisemeren.nl

Uit de krant