Afbeelding
Foto: PR

Muziek maken en samen zingen tijdens Week van Afasie; activiteit in Koepelkerk

Algemeen

BUSSUM - Afasiecentrum Flevopolder ’t Gooi e.o biedt de mogelijkheid aan mensen met afasie om op 7 oktober te ervaren wat muziek voor hen kan betekenen. De bijeenkomst vindt plaats in de Koepelkerk in Bussum.  

Op een zeer laagdrempelige wij(s)ze wordt een bepaalde zin, bijvoorbeeld ‘samen zingen’ of ‘pluk de dag’, op een eenvoudige melodie herhaald. Door de eenvoud van melodie en tekst is er alle ruimte voor eigen inbreng op muzikaal, maar ook op klank/woordniveau, vertelt Inke Krudde, muziektherapeut Afasiecentrum ’t Gooi e.o.

“Het thema Verbinding is tevens van toepassing op het vermogen van muziek om diverse neutrale netwerken in ons brein met elkaar te verbinden. Hierdoor heeft muziek invloed op onder andere taal, denkvermogen, concentratie, beweging, communicatie, sociale vaardigheden, et cetera.”

Nieuwsgierig geworden en heeft u afasie/spraakapraxie? Kom op 7 oktober tussen 11.00 en 12.00 uur meezingen in de Koepelkerk in Bussum. Een begeleider mag mee. Graag vooraf aanmelden via afasiecentrum@logoflevo.nl of Inke Krudde (info@spraakmuziektherapie.nl).

Afbeelding

Uit de krant