Afbeelding
Foto: © Bob Awick
foto’s

Drukke openwatertraining bij KNZ&RV voor Swim to Fight Cancer Muiden

Algemeen

MUIDEN - De Swim to Fight Cancer Muiden 2022 staat gepland voor zaterdag 3 september. De organisatie hiervan is onder meer in handen van Muiderberger Jimmy Fock. En over iets meer dan twee weken springen vele mensen in het water voor het goede doel. 

Om goed getraind aan de start te verschijnen vond er donderdagavond weer een openwatertraining plaats. Aan de training deed gisteren ook burgemeester Han ter Heegde mee. Hij heeft zijn vrouw aan deze verschrikkelijk ziekte verloren. Bij de KNZ&RV in Muiden, op de Noordkop, dook de groep in water. De laatste staat gepland voor 25 augustus.

Volgende week meedoen? De training is van 19.00 tot 20.00 uur. Inloop vanaf 18.15 uur. Een wetsuit en zwembril zijn in principe noodzakelijk. “Een wetsuit raden we aan, maar met de warme watertemperatuur kan het een keertje zonder. Elke deelnemer krijgt een ‘safeswimmer’ en er zijn naast trainers meerdere rescueboten en mensen op sups voor de veiligheid. Na afloop drinken we een borrel met elkaar”, meldt de organisatie.

Aanmelden kan via: training@swimmuiden.nl, kosten voor de training zijn 5 euro per persoon,  per training (pinnen kan), ter plaatse te voldoen bij de organisatie voorafgaand aan de training. De trainingen zijn vanaf 10 jaar. Aanmelden voor het evenement is nog steeds mogelijk: www.swimmuiden.nl. “We kunnen nooit genoeg sponsoren hebben, neem vooral contact op via info@swimmuiden.nl.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant