Taxateur Arie Molendijk.
Taxateur Arie Molendijk. Foto: PR

Taxatie van oude boeken in NH-hotel Jan Tabak in Bussum

Algemeen

BUSSUM - In NH-hotel Jan Tabak in Bussum vindt donderdag 25 augustus een taxatiemiddag plaats. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar oude boeken, zoals (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

Molendijk - zo meldt hij - werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.”

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: PR

De kosten voor een taxatie bedragen 5 euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. “De bezoekers krijgen altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Bezoekers zijn van harte welkom en worden op donderdag 25 augustus van 13.00 tot 15.30 uur vriendelijk ontvangen in het restaurant van het hotel dat gelegen is aan de Amersfoortsestraatweg 27. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer Informatie: www.molendijkboeken.nl.

Uit de krant