Taxateur Arie Molendijk.
Taxateur Arie Molendijk. Foto: PR

Taxatie van oude boeken in NH-hotel Jan Tabak in Bussum

Algemeen

BUSSUM - In NH-hotel Jan Tabak in Bussum vindt donderdag 25 augustus een taxatiemiddag plaats. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar oude boeken, zoals (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

Molendijk - zo meldt hij - werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.”

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: PR

De kosten voor een taxatie bedragen 5 euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. “De bezoekers krijgen altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Bezoekers zijn van harte welkom en worden op donderdag 25 augustus van 13.00 tot 15.30 uur vriendelijk ontvangen in het restaurant van het hotel dat gelegen is aan de Amersfoortsestraatweg 27. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer Informatie: www.molendijkboeken.nl.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:15
Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:45
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief