Afbeelding
Foto: PR

Noodkreet Voedselbank voor openstaande vacature en ruimte voor winteropslag

Algemeen

GOOI EN VECHTSTREEK - De kerntaak van Voedselbank Gooi & Omstreken is hulp bieden aan mensen in financiële nood in de vorm van wekelijkse voedselpakketten.

Echter: nu heeft de intussen 16 jaar oude Voedselbank in Huizen zelf een probleem wegens vertrek van een van de algemeen coördinatoren: een parttime vacature op de hoofdvestiging aan de Energieweg 35 in Huizen.

Vacature Algemeen Coördinator

De coördinatoren hebben tot taak het gehele reilen en zeilen van de Voedselbank goed te laten functioneren, inclusief de acht uitgiftepunten in omliggende gemeenten. Daarnaast is ook de PR-commissie, met als taak voorlichting en de mensen te bereiken die niet naar de Voedselbank durven gaan of niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden, op zoek naar iemand die teksten kan schrijven. Bovendien wordt ook gezocht naar medewerkers voor het secretariaat. Op de website www.voedselbankgooi.nl zijn de actuele vacatures omschreven.

Tenslotte – hoewel van een andere orde - is er in de wintermaanden behoefte aan een extra opslagruimte bij voorkeur in Huizen om alle producten die juist in die periode door acties van scholen en kerken in vooral november en december worden ingezameld, op te kunnen slaan. Een ruimte van circa 40-60 m2 zou daarvoor ideaal zijn. Op de vestiging aan de Energieweg is een aantal bedrijfsonderdelen actief, zoals de afdelingen acquisitie, intake, transport, voorbereiding en uitgifte pakketten, magazijnbeheer, administratie, groentetuin, voedselveiligheid, HRM en ICT.

Dankbaar werk

Het is leuk en vooral dankbaar werk, weten ze op de voedselbank. De organisatie geniet in de samenleving brede waardering. Er heerst grote saamhorigheid en lotsverbondenheid. Het lijkt soms wel een hechte familieband.

Wie tijd over heeft en iets wil betekenen voor de steeds groter wordende groep die de eindjes niet meer aan elkaar kan knopen, wordt uitgenodigd te reageren. Dat kan via email info@voedselbankgooi.nl of hrm@voedselbankgooi.nl, of per telefoon 035-5339775 van dinsdag tot en met donderdag tussen 10.00 tot 16.00 uur.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:15
Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:45
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief