Afbeelding
Foto: Pixabay

Wiebe de Haan overleden na lang ziektebed

Algemeen

MUIDEN - Verdrietig nieuws werd ons medegedeeld door de lokale PvdA.

Op maandag 1 augustus jl. is oud wethouder en loco burgemeester van Muiden Wiebe deHaan, na een lang ziekbed te Laren overleden.

Wiebe werd in 1978 raadslid voor de PvdA en in 1983 wethouder. Hij verdedigde zijn eigen of college standpunten met kracht van argumenten en grote welsprekendheid. Dat deed hij na zijn periode als wethouder ook weer als fractievoorzitter in de raad. In 1986 werd hij naast zijn raadslidmaatschap ook lid van de gewestraad Gooi en Vechtstreek en later nog lid van Provinciale Staten.

Wiebe stond als echte sociaal democraat midden tussen de mensen en maakte zich ondermeer sterk voor de zorg en sociale woningbouw. Samen met Cees Leupen vormde hij jarenlang het gezicht van de PvdA in Muiden. Hij heeft zijn politieke werk zolang met plezier en toewijding kunnen doen omdat hij het uitermate boeiend vond en steeds weer nieuwe uitdagingen zag. Helaas heeft zijn gezondheid hem de laatste jaren verhinderd zich actief met de plaatselijke politiek te bemoeien zoals hij zo graag deed.

Uit de krant