Afbeelding
Foto: Pixabay

Wiebe de Haan overleden na lang ziektebed

Algemeen

MUIDEN - Verdrietig nieuws werd ons medegedeeld door de lokale PvdA.

Op maandag 1 augustus jl. is oud wethouder en loco burgemeester van Muiden Wiebe deHaan, na een lang ziekbed te Laren overleden.

Wiebe werd in 1978 raadslid voor de PvdA en in 1983 wethouder. Hij verdedigde zijn eigen of college standpunten met kracht van argumenten en grote welsprekendheid. Dat deed hij na zijn periode als wethouder ook weer als fractievoorzitter in de raad. In 1986 werd hij naast zijn raadslidmaatschap ook lid van de gewestraad Gooi en Vechtstreek en later nog lid van Provinciale Staten.

Wiebe stond als echte sociaal democraat midden tussen de mensen en maakte zich ondermeer sterk voor de zorg en sociale woningbouw. Samen met Cees Leupen vormde hij jarenlang het gezicht van de PvdA in Muiden. Hij heeft zijn politieke werk zolang met plezier en toewijding kunnen doen omdat hij het uitermate boeiend vond en steeds weer nieuwe uitdagingen zag. Helaas heeft zijn gezondheid hem de laatste jaren verhinderd zich actief met de plaatselijke politiek te bemoeien zoals hij zo graag deed.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:15
Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:45
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief