Afbeelding
Foto: Beeld: PR

Nieuw lesjaar van Stichting Raja Yoga ’t Gooi gaat weer van start

Algemeen

BUSSUM - Het nieuwe lesjaar van Stichting Rāja Yoga ’t Gooi van Jan Th. Van Opzeeland gaat komende maand weer van start. Alle lessen lopen door tot en met juni volgend jaar.

“Al onze inspanningen zijn erop gericht het bewustzijn van de yoga-beoefenaars te vergroten en sterke, stabiele, zelfstandige en weldenkende mensen te helpen vormen die weten wie ze zijn en al hun mogelijkheden willen ontdekken, respectievelijk ontwikkelen”, laat Van Opzeeland weten. “Geloven kan weten worden, maar voordat dit het geval is moet er eerst geloof zijn… en de wil en inspanning om de Weg te gaan. En… waarom nog langer uitstellen. Iedereen, zonder uitzondering, zal vroeg of laat de Weg moeten gaan. Jezus zei: ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Wat betekent: de Weg in Waarheid gaan, dat is Leven.”

De cursussen: maandag basiscursus, aanvang: 5 september 2022 van 9.30 tot 12.30 uur en van 19.30 tot 22.30 uur; dinsdag docenten 3 aanvang: 6 september 2022 van 19.30 tot 22.30 uur; woensdag docenten 2 aanvang: 7 september 2022 van 19.30 tot 22.30 uur; donderdag docenten 1 aanvang: 8 september 2022 van 19.30 tot 22.30 uur; vrijdag Hogere Yogagroep aanvang: 9 september 2022 van 19.30 tot 22.30 uur.

Na beëindiging van de driejarige docentenopleiding kan een certificaat worden uitgereikt. Maar wel pas na een eindgesprek, waarbij kennis wordt getoetst en als tenminste 80 procent van de lessen is gevolgd. Boekingen en/of instromen in een van de cursussen kunnen worden opgegeven via www.raja-yoga-het-gooi.nl. of mailadres: rajayoga@planet.nl. Belangstellenden kunnen ook vrijblijvend kennismaken met de Rāja-Yoga-School, door een afspraak te maken in Bussum. “Ook kan met ons overlegd worden welke stap op dat moment de juiste is”, aldus Van Opzeeland. “We zijn gereed om een basiscursus in het Engels te geven. Dat kan op een van de ochtenden van dinsdag tot en met vrijdag. Wel moeten we minstens een groepje bij elkaar hebben. Geef je op als je mee wilt doen. Wij reageren tijdig of en op welke ochtend we dit kunnen doen.  Geef ook door of je mee wilt doen en welke ochtend je voorkeur heeft.”

Uit de krant