Afbeelding
Foto:ViJoS/Tim Broers

ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap

Cultureel

BUSSUM - De Bussumse Show- & Marchingband ViJoS presenteert zondag 3 juli haar vernieuwde mars aan het publiek van de Rasteder Musiktage in Rastede in Duitsland. De Rasteder Musiktage is een bekende wedstrijd in de marchingbandwereld waar korpsen vanuit heel Europa aan meedoen om aan een internationale jury hun kunnen te presenteren. ViJoS dingt mee in de divisie Mars waar zij voor de allereerste keer haar totaal nieuwe marstechniek zal tonen aan het internationale publiek.

Na twee jaar stil te hebben gelegen is het voor het marcherend korps van ViJoS eindelijk weer zo ver om hun kunnen te laten zien en horen op een internationaal speelveld. De leden van de club hebben dan wel twee jaar lang niet veel kunnen doen, maar hebben zeker niet stilgezeten. “Door het opfrissen van de marcheertechnieken, het aantrekkelijker en jonger maken van de muziek én bovenal veel uitdaging te stoppen in de mars zie je echt een totaal andere band voor je staan. Een nieuw en jonger ViJoS dat veel meer past bij de tijd waarin we nu leven. Daar zijn we trots op! Maar dat is ook best spannend om te presenteren”. vertelt woordvoerder Elise Meeuwissen.

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: ViJoS/Tim Broers

Op de avondvierdaagsen in deze regio heeft ViJoS de proef al op de som genomen en liep de band er strakker en frisser bij dan ooit tevoren. Ook het publiek viel dat op en achteraf volgden er vele enthousiaste reacties. Of de jury op het Duitse wedstrijdveld dit ook zal gaan vinden, is nog even afwachten.

Generale repetitie 

Op donderdag 30 juni repeteert ViJoS voor de laatste keer in Bussum op het voetbalveld van AW. Van 20.00 tot 22.00 uur neemt de band de mars door en worden de laatste technieken voor de komende wedstrijd gefinetuned. Iedereen is welkom om te komen kijken.

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: ViJoS/Tim Broers

Ook meedoen aan internationale wedstrijden of liever gewoon lekker zittend muziek maken? ViJoS is een vereniging voor alle leeftijden, waar je op elk niveau kan komen instappen: met muzikale ervaring of nog helemaal niet. Ben je op zoek naar een hoger niveau of stap je liever iets lager in? Dat is allemaal mogelijk door de diversiteit aan instructeurs en ervaring. Kortom: ben je op zoek naar een leuke muzikale uitdaging, maak je graag met leeftijdsgenoten en gelijkgestemden muziek en breng je dit plezier en muzikaliteit graag over naar het publiek? Kom dan zeker eens kijken! Op 9 juli organiseert de vereniging een volledig dag speciaal voor iedereen die wil zien wat deze kleine, maar stiekem grootste vereniging in het Gooi kan brengen. Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom op de Ceintuurbaan 45 in Bussum.

Uit de krant