Binne Brok Nederlands kampioen Junioren U20

BUSSUM - Binne Brok is afgelopen weekend Nederlands Kampioen geworden op de 400 meter horden. Ook andere leden Tempo AV deden goede zaken.

Afgelopen weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen Junioren U18 en U 20.
Zowel Quintin Janse als Binne Brok haalden vrijdag de finale van de 400 meter horden U20. Brok werd hierbij Nederlands Kampioen in een tijd van 51.98. Dankzij een hele goede eindsprint kon hij de nummer 2 op 0.02 seconden voor blijven. Janse werd 7de, maar verbeterde zijn persoonlijk record dik.

(Tekst loopt verder onder de foto)

Bij de mannen U18 wisten zowel Tristan de Leeuw als Luca Dooper de finale te halen, maar door een val van De Leeuw bij het invoegen na de eerste bocht, was zijn kans op een medaille verkeken. Hij eindigde uiteindelijk als 8ste en Dooper als 9de. Jiske Terpstra liep in de serie van de 800 meter U18 een dik persoonlijk record van 2:26.71. De 4de tijd ooit gelopen door Tempo.

Knappe eindsprint

Op de 100 meter werd Milko Bos met 11.78 sec helaas 25ste, waar er 24 door mochten naar de finale. Ruben Pancken overleefde de series op de 400 meter dankzij een knappe eindsprint, maar strandde in de halve finales. Matthijs Schrijvers (U16 atleet) liep een mooie 54.77 seconden op de 400 meter in de voor de leeftijdscategorie U18. Net niet genoeg voor de halve finales. Maar wel de 8ste tijd ooit bij Tempo gelopen.

Ruben Pancken liep een degelijke serie 200 meter, maar kwam helaas één plek te kort om door te gaan naar de halve finales. Brok en Bos wisten zich wel te plaatsen. Bos strandde hier, maar Brok plaatste zich met een nieuw clubrecord in 22.07 seconden wel voor de finale. Tijdens de warming-up voor deze finale kreeg hij wat last van zijn hamstring, en is er uit voorzorg besloten de finale niet te lopen. Luc de Bruin kon door een blessure helaas niet meedoen bij het hoogspringen. Hink-stap-sprong bleek wel te kunnen. Met 12.65 meter belandde hij net naast het podium en werd hij - heel knap -  4de!

Clubrecord

In Amersfoort deden de masters (40-69 jaar) het heel goed. Er zijn diverse clubrecords verbroken op deze competitie dag: Joyce Freriks, master leeftijd 45-49, haalde bij hoogspringen 1.45 meter. Gerard Blonk, master leeftijd 55-59, haalde bij het kogelslingeren 6 kg: 18.85, en op de 800 meter liep hij 2.33.52.  Wouter Huesken, master leeftijd 40-44, haalde bij kogelstoten van 7 kg 10.52 meter, Pieter Veraar (master leeftijd 65-69) liep de 200 meter in 33,57 seconden en de week daarvoor liep hij nog de halve marathon in 1.48,09 in Amersfoort een mooi clubrecord.

En in Soest waren voor de A-pupillen (voor 10-/11 jarigen) de landelijke A- Games. Mats Wachters viel tweemaal in de prijzen: hij haalde goud bij kogelstoten met een stoot van 8.08 m(!) en brons op de 60 meter horden. Sven Tas werd 3de op de 1.000 meter. Amelie van Veen werd 2de bij het hoogspringen, Jasmijn van Eck stond in de finale 60 meter sprint en Bas Aarnoutse liep 12 seconden van zijn tijd af op de 1.000 meter en maakte daarmee het clubrecord een stuk scherper en werd 5de.  Al met al een topweekend voor Tempo!