Afbeelding
Foto: gemeente Gooise Meren

Skatepark West in Westbatterijpark Muiden klaar

Algemeen

MUIDEN - Skatepark West in het Westbatterijpark in Muiden is een feit. Vorige maand vond de keuring plaats en momenteel wordt hard gewerkt aan een spetterende opening op zaterdag 2 juli. 

De skatebaan was een grote wens van drie fanatieke skaters uit Muiden. Max, Thomas en Freddie verzamelden in 2020 zo’n duizend handtekeningen. De gemeente maakte geld vrij en vond samen met KNSF Vastgoed een geschikte locatie in het Westbatterijpark. De jongeren vulden het budget aan met een crowdfundingsactie en subsidies.

De jongeren bereiden de opening van het skatepark op zaterdag 2 juli (van 13.00 tot 17.00 uur) voor onder begeleiding van STAD Gooi. Alle jongeren uit Gooise Meren zijn welkom. Kijk voor informatie op @SkateparkMuiden op Instagram.

Goede samenwerking

Burgemeester Han ter Heegde laat weten bijzonder trots te zijn op het drietal: “De jongens hebben de afgelopen jaren met enorm veel doorzettingsvermogen, enthousiasme en geduld dit project van de grond gekregen en eraan gewerkt. Dat is een geweldige prestatie en daar maak ik een diepe buiging voor. Ik wens alle jongeren ontzettend veel plezier met deze nieuwe aanwinst. Ik heb de jongens beloofd om uiteindelijk samen de linten door te knippen en dat gaan we doen op 2 juli.” De realisatie van het skatepark verliep in goede samenwerking met gemeente, KNSF Vastgoed die het gehele Westbatterijpark ontwikkelt, de bouwer van de skatebaan Skate-On, aannemer Reimert en de jongeren.

Verbinding

Het Westbatterijpark leent zich goed voor de skatebaan. In overleg met KNSF Vastgoed is deze op een mooie wijze ingepast in het totaalontwerp van het park. De plek is bij aanvang van de bouw nog gewijzigd en ligt nu verder weg van de woningen om geluidsoverlast te voorkomen. Het Westbatterijpark wordt een park voor alle Muidenaren en bevindt zich op een bijzondere plek grenzend aan de Krijgsman aan de ene kant en de Westbatterij aan het IJmeer aan de andere kant. Door deze ligging verbindt het park straks het oude en nieuwe Muiden. Daarnaast is de skatebaan een voorziening voor de jeugd van heel Muiden. Naast de skatebaan komen in dit park meer sport- en spelvoorzieningen zoals een voetbal-/basketbalveld, klimtoren en schommels omringd door bomen. In het participatieproces zijn verschillende verbeteringen in het ontwerp aangebracht.

Het park is voor het grootste deel klaar. Wat nog volgt zijn de overige speeltoestellen en de verlichting. Ook is het gras recent ingezaaid, maar dat moet nog even groeien.  

Uit de krant