Afbeelding
Foto: Enter Media

Benefietconcert voor Wilhelminakerk

Algemeen

BUSSUM - Met de nadrukkelijke keuze voor een kerkgebouw in het centrum van het dorp wil de Protestantse Gemeente Bussum naast het huis van de Wilhelminakerkgemeente ook een ‘huis voor het dorp’ zijn. Hoe meer mensen en groepen gebruik kunnen maken van het gebouw, hoe beter. Daar zijn ook financiële middelen voor nodig en daarom organiseert de Wilhelminakerk een benefietconcert.

Het benefietconcert brenggroepen en mensen samen die op verschillende manieren van het gebouw gebruikmaken en is zo in zichzelf een voorbeeld zijn van het diverse gebruik van het gebouw.

Met de komst van de buurthuiskamer van het Leger des Heils ‘Bij Bosshardt’ in 2021 is het gebouw nog vaker open en weten steeds meer mensen de weg naar de kerk te vinden voor een kop koffie, een gesprek of voor één van vele activiteiten in de kerk, zoals de Eet-Inde soos voor ouderen en de tweedehands kledingwinkel. Om dit mogelijk te maken hebben er in en aan het gebouw verschillende vernieuwingen plaatsgevonden. 

Wielie Elhorst, predikant van de Wilhelminakerk: “Zeker een kerk midden in een dorp moet een plek voor iedereen willen zijn, voor de mensen van de markt op donderdag, voor de muziekgroepen die er oefenen, voor wie er in het Stiltecentrum een kaarsje aan wil steken, voor wie er haar geloof wil beleven of voor wie zomaar even binnen wil lopen. De Wilhelminakerk is in de allereerste plaats een plek van ontmoeting, waar altijd aandacht is. Met het concert willen we dit laten zien.”

Het concert vindt plaats op zaterdag 21 mei om 20.00 uur. Medewerkenden zijn: de Nederlandse Händelvereniging, het Goois Vocaal Ensemble, Bram Brandemann en Peter Jan de Fijter op het orgel en Tineke Bakker op de dwarsfluit. Kaarten zijn te reserveren via: fondsenwerving@wilhelminakerkbussum.nl (Ewout Gastelaars). Richtbedrag voor de entree: 15 euro. De algehele leiding van heconcert is in handen van ds. Wielie Elhorst.

De Protestantse Gemeente te Bussum wil een gastvrije plek zijn in het dorpSamen met het Leger des Heils runt de gemeente in de Wilhelminakerk het ontmoetingscentrum Bij Bosshardt Het Trefpunt  Mensen kunnen er op adem komen, een luisterend oor vinden, praktische hulp krijgen en zich gekend weten. De Protestantse Gemeente Bussum bestaat uit de wijkgemeenten Wilhelminakerk en Spieghelkerk en de geloofsgemeenschap Sion.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Afbeelding
Brandweer Nederland roept iedereen op om rookmelders in huis op te hangen Algemeen 24 jun, 11:22
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief