ING-medewerkers steken de handen uit de mouwen.
ING-medewerkers steken de handen uit de mouwen. Foto: PR

Zet je in als vrijwilliger onder werktijd

Algemeen

Vice Versa: vrijwillig aan de bak onder werktijd

GOOISE MEREN - ‘Vice Versa’ is een nieuw onderdeel van Versa Vrijwilligerscentrale. Veel maatschappelijke organisaties komen menskracht, expertise en middelen tekort om elke dag de wereld te verbeteren, terwijl er genoeg mensen zijn die met liefde een bijdrage zouden willen leveren.

Vice Versa stelt medewerkers van bedrijven in de gelegenheid iets extra’s voor de maatschappij te betekenen. Vrijwilligerswerk onder werktijd, ook wel bekend als corporate volunteering, houdt exact dat in wat het zegt: medewerkers zetten zich, eenmalig of terugkerend, in bij een maatschappelijke organisatie namens het bedrijf waar zij werkzaam zijn.
Zo kun je bijvoorbeeld met je collega’s je handen uit de mouwen steken door aan de slag te gaan in de tuin van een revalidatiecentrum of een museum. Snoeien, nieuwe struiken planten, een hek repareren of een bankje schilderen. Of ga je liever als team een dagje op stap? Met bewoners van een zorgcentrum of mensen met een verstandelijke beperking? Breng een bezoek aan een dierentuin of museum, maak een stadswandeling en ga daarna gezellig iets drinken met elkaar op een terrasje.

Deze week zijn medewerkers van de ING aan de slag gegaan met vrijwilligerswerk in de tuin van het Vogelhospitaal in Naarden. Voor de buurtkamer in Weesp is een blokhut en een mededelingenbord in elkaar gezet. Bij verpleeghuis Hogewey in Weesp zijn voor de bewoners balspelletjes, zoals koersbal en kegelen, georganiseerd onder het genot van een hapje en drankje en op Pampus in Muiden is een nieuwe moestuin aangelegd.

Heb jij een bedrijf in deze regio en wil je ook iets met je medewerkers gaan doen? Of heb jij als vrijwilligersorganisatie een leuke klus in de aanbieding? Neem gerust contact met ons op: Suzanne Wierenga en Pietje Vlot, mail info@versavrijwilligerscentrale.nl of bel naar 035-6231100

Uit de krant