Afbeelding

Hockeyers zetten grote stap naar overgangsklasse

Algemeen

BUSSUM - Met weer een zege gaat het de goede kant op voor de hockeyers van Gooische. De Bussumse koploper van de eerste klasse won afgelopen weekend met 2-0 van het lager geklasseerde VVV. 

De grootste concurrenten van de Bussumers, Roomburg en Myra, verspeelden punten. De voorsprong aan kop bedraagt ondertussen negen punten. De Bussumers hebben nog 4 duels te spelen. Met een beetje geluk zou de eerste plaats komend weekend al zeker gesteld kunnen worden en kan het feest daarmee losbarsten, anders wordt het een weekje later. 

Ook hockeysters doen goede zaken
Het zou zomaar kunnen dat de Bussumse hockeyclub twee feestjes kan gaan houden. Ook de hockeysters van de club kunnen nog promoveren. Deelname aan de play-offs werd afgelopen weekend zeker gesteld doordat de Bussumers met 2-1 wonnen van USHC.

De voorsprong van de Bussumers op concurrent Amstelveen, dat afgelopen weekend punten verspeelde, bedraagt al twaalf punten. Daardoor doen de hockeysters hoe dan ook mee aan de play-offs. De concurrent kan nog op evenveel punten komen, maar de bond geeft daarna voorrang aan de ploeg met de meeste gewonnen duels. De Bussumers kunnen op dat front niet meer verslagen worden door Amstelveen. 

Uit de krant