Afbeelding
Foto: Alzheimer Nederland

Alzheimer Café in Muiden

Algemeen

MUIDEN - In het muziekgebouw van Crescendo aan het Fermanplantsoen 1 vindt dinsdag 17 mei van 19.30 tot circa 21.15 uur het Alzheimer Café Gooise Meren plaats. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het thema is: ‘Dagbesteding’ met medewerking van Michelle van de Steeg (King Arthurgroep). Gespreksleider deze avond is Lilian Frijters.

Het Alzheimer Café is een maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen die zorgen voor iemand met dementie (bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer), mensen met beginnende dementie, professionals en andere belangstellenden. Bij elke bijeenkomst is er aandacht voor een onderwerp en gelegenheid voor vragen, advies en contact. Dit in een vriendelijke en veilige omgeving met begeleiding door ervaringsdeskundigen, professionals en vrijwilligers.

Alzheimer Café Gooise Meren is een initiatief van de ‘Werkgroep dementievriendelijk Gooise Meren’, een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en omstreken, de King Arthur Groep, Bibliotheek Gooi en Meer en Versa Welzijn en wordt mogelijk gemaakt door gemeente Gooise Meren. De bijeenkomsten zijn gratis en vrij toegankelijk; vooraf opgeven is niet nodig.

Voor praktische vragen of aanmelding als mogelijke vrijwilliger kan contact opgenomen worden met Cees Croes via c.croes@alzheimervrijwilligers.nl of 06-41399777. Voor meer algemene informatie, zie www.alzheimer-nederland.nl.

In juni is er het Alzheimer Café: op dinsdag 21 juni (19.30 tot 21.00 uur) in de Mess aan het Adriaan Dortsmanplein 1b in Naarden. Thema: De rol van de huisarts, m.m.v. huisartsen.

Uit de krant